Som man bäddar får man ligga

Håll i dig nu, för idag tänker jag berätta något som kommer få dig att förstå att kvaliteten i din relation ligger i dina händer. Jag vet, det är storslaget och fantastiskt på alla sätt. Att relationen som du gick in i, alldeles nyligen eller kanske för många år sedan, faktiskt kan bli vad du själv vill att den ska vara.

Många ser sin relation som att “den är vad den är och kommer fortsätta att vara det” men de har inte förstått grejen. De missar faktiskt det mest självklara sambandet, trots att samma samband även gäller i resten av livet: “som man sår får man skörda”, “som man bäddar får man ligga”, “you get what you put in”. Få samband har så många ordspråk och ändå är det som en blind fläck för många att detta även gäller den egna kärleksrelationen.

Du behöver investera i din relation

Vi kan likna relationen med nästan vad som helst – ditt boende, ditt arbete, din trädgård. För den som tycker att det är viktigt att ha en framgångsrik karriär är det alldeles självklart att göra ansträngningar för att nå dit. För den som drömmer om en blomstrande trädgård är det sällan något alternativ att avstå från att gödsla, plantera, rensa eller klippa. Vad jag menar är att få slår sig till ro utan att anstränga sig för att nå sitt mål, eftersom alla förstår att vägen dit kräver investeringar.

Men vad har då detta med din relation att göra? Allt. Det är nämligen precis samma sak där.

Om du har önskningar för hur din relation ska vara, så behöver du investera i den med samma engagemang som du investerar i dina övriga livsområden. Du behöver helt enkelt anstränga dig, vara öppen för att lära nytt och ibland göra uppoffringar på bekostnad av annat.

Vad väntar du på?

Att anstränga sig i en sprudlande kärleksrelation är allt annat än jobbigt, det brukar däremot vara riktigt härligt. Det är när ansträngningarna lyst med sin frånvaro under en längre tid som det kan krävas desto mer.

Så, på samma sätt som du investerar i ditt hus för att trivas i det, eller ger det lilla (eller stora) extra för att bli framgångsrik i ditt arbete, så kommer du få uppleva din önskade förflyttning i relationen om du gör detsamma där.

Så, vad väntar du på?