Familjen AB behöver parterapi

Packa väskor, läsa läxor, skjutsa barn, laga mat, fixa tvätt, ordna kalas, köpa presenter. Listan kan göras hur lång som helst. Ändå är det sällan något problem för Familjen AB att hantera denna långa rad av sysslor. Driften är numera så smidig att rutinerna sällan behöver ses över. Var och en bara gör. Men när alla bestyr är avklarade och barnen har kommit i säng är båda föräldrarna ofta så trötta att det enda som orkas med är vars sin skärm och tystnad. Det är så skönt med lite lugn och ro. Synd att det lätt blir varje kväll förstås, men ingen orkar riktigt ta initiativet till något annat. Och nu var det så längesedan att de mer eller mindre glömt vad de skulle kunna hitta på ihop istället.

Fasaden lockar till avund

Paret må vara ett dream team när det kommer till att jonglera Familjen AB och fasaden utåt lockar många till avund. Men när driften av företaget har blivit det som tagit all kraft och energi har inte mycket funnits kvar för varandra. Att vara bästa möjliga förälder har trumfat att vara en fantastisk partner många gånger om.

Även om direkta konflikter sällan uppstår är det vanligt med vardagsirritation som ingen några dagar senare riktigt minns vad de rörde sig om. Faktum är att företagsledarna sedan länge slutat dela med sig av sina starkaste känslor till varandra. De hanteras istället ihop med personer utanför företaget.Om detta vore ett riktigt företag så skulle VD:n för länge sedan investerat i relationerna i sin högsta ledning. Inspirationsdagar, träningsevenemang och teamutveckling vore en självklar budgetpost varje år. Hen vet nämligen att framgången i ett företag är helt avhängig relationerna på toppen.

Lite tid åt reflektion

Men i Familjen AB ser det annorlunda ut. Där ägnas väldigt lite tid åt att reflektera kring den egna relationen. Åtminstone åt att göra det ihop. Allt handlar istället om att få vardagen att gå runt, en vardag där allt dessutom verkar prioritera sig själv. Det andra får vänta. Tills det lugnat sig lite. Tills barnen blivit större. Tills barnen flyttat hemifrån.Att det har blivit som det blivit i Familjen AB har massor av rimliga förklaringar. Det hindrar mig ändå inte från att vilja kärleksfullt ruska om er allihop – flitiga företagsledare/föräldrar!

Berätta att det är nu, och inte sen, som relationen behöver tas om hand. För annars finns det inget sen. Och så en dag sitter ni där med framgångsrika karriärer, flotta hus och pengar på banken och tittar på varandra utan att riktigt längre kunna minnas vad det var som ni såg i varandra när ni en gång valde att starta det där “företaget” ihop.Att blåsa liv i en kärlekslåga som slocknat är verkligen inte lätt. Att underhålla den medan den fortfarande brinner, eller åtminstone fladdrar emellanåt, är desto enklare. Som jag önskar att fler skulle inse detta, innan det blivit för sent.

Hjälp att blåsa liv i lågan

När jag använder begreppet Familjen AB i samtal med mina par så möts det alltid av stor igenkänning. Vårt samhälle är som gjort för denna fälla. Men det går att göra något åt! Boostpaketet är mitt bästa erbjudande till par som prioriterat Familjen AB på bekostnad av relationen. Här får ni hjälp att blåsa liv i kärlekslågan igen, och att hitta tillbaka till den stomme som allt annat behöver kunna luta sig mot.

Välkomna att höra av er.