Säg ja i relationen!

Om du känner något par som separerat efter en lång relation tillsammans, och sedan inlett nya relationer på vars sitt håll, så har du garanterat sett förvandlingen. Själv har jag sett det gång på gång. Kärlekspartners som i slutet av sin relation (slutet kan ibland pågå under flera år) blivit så bekväma och oambitiösa att de inte längre kan tänka sig annat än praktiska bidrag till relationen. Detta känns lätt igen på suckar och ovillighet till känslomässig involvering. Man gör det man måste, men inget mer.

Förändras i ny relation

Men så till det märkvärdiga – personlighetsförändringen som uppstår i den nya relationen! Plötsligt är människan som förbytt. Den person som så envist avböjt alla förslag till aktivitet med sin partner syns nu frivilligt ta initiativ till just de där aktiviteterna som förut framstod som helt omöjliga. Och exet i fråga står frågande bredvid och undrar vad tusan som hänt.

“Han som hatar att gå och shoppa, nu gör han det med henne varje helg?!” eller “Hon som varit flygrädd under alla våra år tillsammans, nu besöker de Europas huvudstäder på löpande band!”

Lathet har smugit sig in

Så vad tänker jag om det här då? Jo, först och främst så påminns jag om hur storslagen förälskelsen är. Som utan att blinka får människor att göra än det ena och än det andra. Helt fantastiskt! Men självklart tänker jag också på hur synd det är att det här uppvaknandet inte får tillfälle att ske i den ursprungliga relationen, och inte bara i den nya. För ofta är det faktiskt inte matchningen mellan parterna som är problemet, utan latheten som smugit sig in i relationen efter många år ihop.

Lathet i relationen kommer successivt, ofta faktiskt som ett positivt tecken på relationen. Man har tagit sig igenom olika konflikter och kriser genom åren och svetsats samman i en känsla av att finnas kvar hos varandra oavsett vad. Det är en fin känsla och en stark trygghet. Men att stanna i denna för länge, och slå sig till ro, det är något annat. Då blir tryggheten snarare ett hot mot relationen. Inga relationer håller sig levande och sunda över tid utan investeringar.

Säg ja innan det är för sent

Så vad ska man göra då, för att bli ja-sägaren i sin befintliga relation istället för att spara den gobiten av sig själv till någon annan? Man bestämmer sig! Och svårare än så är det inte. Det är du själv som bestämmer vem du vill vara i din relation. Men om du redan väntat länge så lever möjligheten på lånad tid. Alla försummade relationer har ett bäst-före datum och det gäller förstås att bli den du vill vara innan dess. Så medan du har chansen – säg ja i den relation som du fortfarande är i! Din partner kommer att glädjas av skillnaden och själv kommer du att känna dig som en stjärna. Lycka till!

Boostpaketet är för er om ni tillsammans behöver min hjälp på vägen. Då dammar vi tillsammans av åren som gått och tar er tillbaka till nyfikenhet och spänning igen.