Relationsprat på parmiddagen

Om det är något som jag älskar så är det att bli inspirerad. Av människor, egenskaper, handlingar – ja av precis vad som helst som kan locka mig till egna rörelser framåt. När det kommer till möjligheter till inspiration inom mitt eget favoritområde, relationsutveckling, så ser jag mycket outnyttjad potential. Så vill vi inte ha det!

För visst behöver den egna kärleksrelationen också inspiration till utveckling. För många, liksom för mig, finns förstås en del att hämta från medias värld där vi får möjlighet att följa kärleksrelationer i all världens olika format. Men vad många missar är tillfället som medger ett så mycket närmare utbyte – parmiddagen!

“Va?”, tänker kanske du. Men vilket tillfälle, om inte parmiddagen, är bättre att leta inspiration och lärande vid än just detta? Att ni alla är del av en parkonstellation är förmodligen en grundläggande orsak till att ni träffas. Ändå är det få som, mig veterligen, tar tillfället i akt. Konstigt, tycker förstås jag. Och ett väldigt slöseri.

Ovant att prata om

Min erfarenhet är att frågor på relationstemat ofta möts med förvåning och en ovana av att prata om detta i sällskap med andra. Men snart visar det sig att detta är ett intressant ämne för många. Dessutom outforskat. Det är helt enkelt spännande att få inblick i andras sätt att hantera relationens härligheter och utmaningar. Och det finns massor att inspireras, och att lära, av varandra. För vem tackar väl nej till nya sätt att sätta guldkant på relationen, tips på vägar att hitta egna stunder ihop eller för den delen distans till sin egen relations egenheter, tack vare inblick i andras.

Tänk helt enkelt att ni är Jenny och Niklas Strömstedt nästa gång ni umgås under lite lugnare former med andra par. Naturligtvis gäller det att välja förebilder på ämnet med omsorg. Välj helt enkelt de par som du och din nära ser upp till när det kommer till sättet de är mot varandra eller kemin som verkar finnas dem emellan.

Fundera ut ett par frågor

Det behöver inte vara konstigare än att inför middagen tillsammans fundera ut ett par frågor som ni skulle vilja föra in i samtalet under kvällen. T.ex. vad gör ni för att ta hand om er relation? Hur spenderar ni helst en egen dag ihop? Eller för veteranerna i sammanhanget, när förtroendet redan är tryggat och klart: Vad har utmanat er relation under det senaste året? Vad brukar ni bråka om?

Behöver jag nämna att ni behöver vara öppna för att svara på motsvarande frågor själv? De kommer som ett brev på posten.

Eftersom jag räknar med att du som landat in på den här sidan har ett intresse för relationsutveckling så vågar jag lova att spännande samtal väntar.

Så nu låter vi inga fler parmiddagar gå till spillo utan lite regelrätt relationsprat.

Lycka till!