Behåll riktningen genom att fira kvartal!

 

Fira kärlek

Jag har alltid gillat brytpunkterna mellan dåtid och framtid. Årsskiftet och nystarten efter sommaren är mina två favoriter. Då reflekterar jag över framsteg och lärdomar, och ritar kartan för kommande år eller termin. Det låter nog krångligare än vad det är. I praktiken innebär det ofta någon form av ordmoln för året som gått och ett gäng listor för framåt. Jag gör det här för mina olika områden i livet till exempel min personliga utveckling och mitt arbetsliv.

I reflektionen blir vi medvetna

När jag och min partner gjorde just en sån här reflektion på nyår för några år sedan konstaterade vi tillsammans hur synd det var att vi bara gjorde detta en gång per år. Det var ju i reflektionen som vi blev medvetna om vad vi var tacksamma för och vad vi ville förändra. Sedan dess firar vi kvartal. Att fira vårt kvartal har alltid handlat om att vara tacksamma för ännu ett kvartal tillsammans med varandra, men det är också ett tillfälle för att utvärdera och styra om riktningen när det behövs.

Och frågan är om inte det är hela grejen med försummade relationer, att de tappat bort sin riktning när annat i livet roffat åt sig all uppmärksamhet. Plötsligt springer åren på och det var längesedan läget i relationen var uppe på agendan. Och parterna riskerar ha tappat bort både sig själva och varandra på vägen.

Hitta ert sätt redan idag!

Även om jag älskar att hjälpa försummade relationer tillbaka på banan så lockar det mig ännu mer att hjälpa par att aldrig hamna där. Hitta därför ert sätt att “fira kvartal” i relationen redan idag. Tips och idéer kommer här!

  • Klottra tillsammans ner alla relationsrelaterade tacksamheter som ni kan komma på. Använd som skärmbild tills det är dags igen!
  • Fantisera tillsammans om era närmaste år ihop. Ta ifrån tårna!
  • Gör tillsammans relationens priolista för det kommande kvartalet. “Vad är viktigast för er relation, just nu?”
  • Korka upp bubbel och skåla för ännu ett kvartal ihop!

Lycka till!