Fokusstrategin som alla relationer behöver!

Dessa högtider. Älskade och hatade på samma gång. Mycket på grund av de där förväntningarna, i alla fall om du frågar mig. Jag uppskattar förvisso att mitt minne är selektivt och att jag därför ofta mest minns de mest fantastiska ögonblicken från tidigare års midsommar, nyårsafton och firanden. Problemet är bara att detta lätt väcker orimliga förväntningar för de högtider som ännu ej ägt rum. Det gäller ju att nå upp till samma nivå. Att få de nya upplevelserna att matcha med de väl valda minnena. Både du och jag inser det orimliga i detta. Inte konstigt att besvikelsen är lika säker som köttbullarna på buffén.

 

 

Strategin som gör hela skillnaden! 

Men så för några år sedan så hittade jag äntligen en strategi som fungerar! Och den är enklare än man kan tro. Som så många andra gånger handlar det även denna gång om att sätta ett mål. Och om att bestämma sig. När det gäller tillfällen knutna till höga förväntningar vid högtider och firanden, efterlängtad tillsammanstid eller andra happenings så gör jag därför alltid samma sak. Jag känner efter i förväg och konstaterar vad som egentligen är allra viktigast. 

 

 

Vad är allra viktigast för oss för att det här ska bli en lyckad dag?”

Varenda gång handlar svaret om en känsla. Att jag vill att vi ska ha roligt ihop, kännas nära, vara ett team eller skratta. 

 

 

Man måste göra det också

Jag sa ju att det skulle vara enkelt. Saken är bara den att det behöver göras också. För annars hamnar fokus så väldigt lätt på sådant som aldrig skulle leta sig upp till någon topplacering på den där priolistan. Som att huset är i toppskick när gästerna kommer, att barnens kläder inte har några fläckar eller att man kommer precis i tid till firandet börjar. Saker som kan kännas livsviktiga i stunden men som med en gnutta perspektiv är hur obetydliga som helst. 

 

 

Jag inte bara tipsar dig utan jag uppmanar dig därför till att testa min strategi. Helst ihop med din partner och eventuella barn förstås. Alltså “Vad är allra viktigast för oss för att det här ska bli en lyckad dag?” 

 

 

Lycka till!